Find vej: Forside » Artikler » Jutta fik nye øjenlinser: Endelig er jeg fri for briller

Jutta fik nye øjenlinser: Endelig er jeg fri for briller

Mange års gener med briller og kontaktlinser blev for meget for koldingenseren Jutta Nielsen, der for nylig tog den endelige beslutning om at få udskiftet øjenlinserne hos EuroEyes i Esbjerg. I dag er hun lykkelig for sit nye syn og lettere liv. Jutta Nielsen har egentlig vidst det i mange år. En øjenoperation var hendes eneste mulighed for at slippe flere års besværligheder med briller og kontaktlinser. En fredag i juni blev dagen, hvor hun endelig fik foretaget det lille indgreb med den kæmpe betydning. Det skete hos EuroEyes’ øjenklinik på privathospitalet Aleris-Hamlet i Esbjerg.

– Jeg tog beslutningen til et informationsarrangement i slutningen af april, og under en måned senere havde jeg været igennem to forundersøgelser og fået foretaget selve operationen. Det er gået dejligt hurtigt, og medarbejderne ved EuroEyes har været topprofessionelle hele vejen igennem, siger Jutta Nielsen. Hun brugte briller og kontaktlinser i en årrække, men var til sidst dødtræt af det.

– Brillerne blev jeg simpelthen svimmel af. De var hele tiden i vejen, og om sommeren, når det var varmt, skulle jeg konstant skubbe dem på plads. Når jeg havde linser på, fik jeg ondt i øjnene hen på aftenen. Nu skal jeg slet ikke tænke på noget. Jeg er bare helt fri, fortæller koldingenseren.

Godt givet ud

De første fire uger efter operationen skulle Jutta bruge øjendråber, men ellers har alt været, som det plejer – bortset fra, at hendes syn er bedre end nogensinde før.

– Det er bare så dejligt. Nu kan jeg se alting knivskarpt, og det er herligt ikke længere at skulle have briller med uanset, hvor jeg tager hen. Det er penge virkelig godt givet ud. Briller er jo dyre og skal skiftes en gang imellem, men det er jeg fuldstændig fri for nu, for mit syn ændrer sig ikke igen efter denne operation, siger koldingenseren med begejstring. På grund af de gode erfaringer med operationen har hendes mand og svoger ligeledes booket tid til en uforpligtende forundersøgelse ved EuroEyes, der ud over i Esbjerg også har klinikker i Herning, København, Aalborg og Aarhus.

Ingen smerter

Selve operationen gik let for Jutta Nielsen. Tiden i operationslokalet var kort, og det var betryggende for hende, at operationen blev udført af selvsamme kirurg, som holdt foredraget på informationsaftenen.

– Jeg var overhovedet ikke nervøs – hverken inden eller under operationen. Faktisk var jeg så afslappet, at jeg nærmest faldt i søvn på briksen. Det gjorde heldigvis slet ikke ondt – ja, jeg kunne faktisk ikke mærke noget som helst. Lige da jeg kom op, var mit syn lidt sløret på grund af bedøvelsen, men jeg kunne da godt se, hvor mange fingre lægen holdt op, griner Jutta Nielsen. Nogle patienter får gase og plaster på efter operationen, men hun kunne nøjes med et par solbriller til at beskytte mod solens skarpeste stråler.

– Jeg er så glad for min beslutning, og jeg kan kun anbefale operationen til alle, der har fået nok af deres briller, siger Jutta Nielsen.

EuroEyes består af 23 klinikker i Danmark, Kina og Tyskland, som korrigerer synsfejl med linseudskiftning samt nyeste laserteknologi. Klinikkerne har behandlet over 300.000 patienter for alle grader af nærsynethed, langsynethed, bygningsfejl og grå stær. Desuden opereres stadig flere for alderssyn for at undgå brug af læsebriller.

Lagt på rowells.dk den 11-09-2014 af CLUBmaster