Find vej: Forside » Artikler » Den letteste dunjakke i verden

Den letteste dunjakke i verden


Strato er verdens letteste fuldt funktionelle dunjakke til mænd og vejer blot 165 gram. Strato kan pakkes ned i sin egen lomme, så den ikke fylder mere end et par appelsiner.Strato er den perfekte følgesvend i sommerhalvåret. Når jakken er pakket sammen fylder den meget lidt i tasken, og du kan altid være forberedt på mindre varmt sommervejr, fx en kølig vind på stranden om aftenen, foran teltet, når duggen falder, eller på hike på en kold forårsdag.

Strato er også perfekt til et aktivt outdoorliv. Jakken kan bruges som et isolerende lag under en hard shell fx til klatring, eller som hurtig opvarmning, når du er kold efter intens træning.

Strato fås i farverne black og turkish sea blue. Strato fås i udvalgte butikker til kr. 3.499,- (vejledende udsalgspris). Strato findes også til damer under navnet Cirrus.

Companyon Ultralight Collection
Strato er en del af Yetis nye Companyon Ultralight Collection, der har kombineret de mest enestående komponenter med innovativt håndværk. Resultatet er ekstrem letvægt. Strato til mænd og Cirrus til kvinder vejer begge under 165 gram, og damevesten Argon vejer blot 99 gram, mens vesten til mænd, Cavoc, vejer 115 gram. Alligevel er tøjet i Companyon Ultralight Collection fuldt funktionelt med to lynlåslommer og mulighed for at pakke jakken ned i sin egen lomme.

Særligt udvalgte gåsedun
Yeti bruger kun Crystal Down, en specialsortering af store luftige europæiske dun af absolut bedste kvalitet. Strato er fyldt med hvide gåsedun i en 95/5 ratio med en fyldevne på 900+.

Crystal Down fra Yeti er udelukkende fra europæiske gæs og er primært hvide gåsedun fra Polen. Gåseracen hedder Koluda, som er en stor fugl og derfor giver store ’dunkrystaller’ med en diameter op til 4 cm. De store dunkrystaller holder på luften og giver høj isolering samtidig med at de er ekstremt lette. Ét gram Crystal Down består af op til 1000 individuelle dun. Derfor er Yeti optimal performance: Høj isolering ved ekstremt lav vægt. Desuden komprimerer dunene nemt, hvilket giver tøjet stor bevægelighed.

Yeti Crystal Down måles og mærkes efter EN standard og lever op til EDFA Traceability Standard.

Next to Nothing metervare
Next to Nothing er verdens letteste duntætte metervare. Next to Nothing er en ultralet nylon/polyamid metervare med en høj rivstyrke. Metervaren vejer blot 19 gram pr kvadratmeter, og hver tråd er så tynd som 1/20 af et menneskehår (7dx7d). Vævningen af Next to Nothing foregår på en specialiseret fabrik i det nordlige Japan.

Next to Nothing er åndbar og føles blød som silke, desuden er stoffet antistatisk og vandafvisende.

Pakkes i egen lomme
Companyon fra Yeti har en ekstra feature: Den er pakbar og kan pakkes ned i sin egen venstre lomme. Det kan kun lade sig gøre på grund af det særlige fyld, der består af store luftige gåsedun, som nemt kan presses sammen til at fylde meget lidt. En sammenpakket Yeti-jakke fylder cirka det samme som et par appelsiner – og vejer kun en tiendedel. Når du pakker Yeti-jakken ud igen, udvider de elastiske dun sig med det samme, så jakken med det samme er klar til at beskytte dig mod kulden.

Yeti dun kodeks
Yeti bruger udelukkende europæiske dun, primært fra Polen og Tyskland. Alle Yeti dun lever op til EDFA Traceability Standard (standard for sporbarhed fra European Down & Feather Association).

Dyrevelfærd er et nøgleområde for Yeti, og virksomhedens etiske regler er klare og bliver overvåget. Yeti bruger kun dun fra kødproduktion, hvor dun er et biprodukt. Dunene stammer fra frilandsgæs, der har adgang til sundt foder, vand, lys og ly. Dyretæthed, håndtering og transport er reguleret. Yeti tillader naturligvis ikke plukning af levende dyr, tvangsfodring eller stålbure.

Yetis etiske regler er baseret på EDFA Down Codex, som er den eneste dun-standard, der også omfatter kontrol af dunenes kvalitet. Desuden er EDFA Down Codex overvåget af tredje part i form af IDFL (International Down & Feather Laboratories)

Dunspecialisten Yeti
Den allerførste Yeti-sovepose blev syet i 1983 af bjergbestiger Bernd Exner. Yeti har lige siden specialiseret sig i high-end soveposer til ekstremt brug. Ekspertisen i dun af allerhøjeste kvalitet har sidenhen udviklet sig til en kollektion af eksklusivt dunbeklædning. Yeti er det ultimative duntøj til både polarørkenen og byens jungle.

Lagt på rowells.dk den 06-05-2015 af CLUBmaster