Find vej: Forside » Artikler » Danskerne vil have unikt og individuelt design.

Danskerne vil have unikt og individuelt design.

image description
Trenden har været undervejs længe, men begynder nu at slå mere igennem. Vi vil være unikke, have noget alle andre ikke har, og være medbestemmende i design processen. Det har en ung dansk virksomhed taget til sig, og tilbyder piger at designe deres eget tøj online.
Det startede i USA, med en producent, der tilbød kunderne at de kunne designe egne t-shirts. Senere kom der sko, skjorter, jeans osv. med. I USA er det begyndt at gå stærkt, i Danmark er vi kun lige startet.

Trenden er opstået som et modspil, til den masseproduktion af High Street varer, der er kommet mere og mere af de seneste år. De store spillere er blevet større og større, og mange små tøjproducenter er forsvundet. Det har gjort modebilledet meget ensartet, og en lille smule kedeligt. En tur rundt på CIFF, den Københavnske modemesse, bekræfter tendensen, det hele ligner hinanden, med ganske få undtagelser. Når noget bliver for stort og ens, sker der meget ofte det vi ser nu, der kommer en modreaktion.

Trenden vokser støt og roligt i Danmark. Der kommer flere og flere firmaer, der tilbyder kunderne at være med til, at designe deres eget tøj. Vi taler ikke om Haute Couture, det handler om at bygge systemer op, der gør det muligt for kunden at være medbestemmende.

Nogle tilbyder tøj efter mål, men i fastlagte designs, andre tilbyder mulighed for at vælge blandt forskellige prints og pynt til tøjet, mens andre igen, tilbyder kunden at kunne sammensætte sit helt eget design, lidt ligesom man bygger med legoklodser. Kunden kan vælge for- og bagstykker, ærmer, halsudskæringer, skørter, prints, applikationer mm. alt sammen i en stor farve palette, og derved designe sit helt eget tøj, i et standardiseret størrelses system.

Man skulle tro prisen ville blive meget høj på tøj, der er fremstillet på denne måde. Det er ikke tilfældet. Man kan faktisk få en T-shirt, man selv har designet for under 200 kr.
Når man spørger trend forskerne, siger de, tendensen er kommet for at blive, og vokse sig større og større over de næste år. Ifølge dem, kommer vi til at se det på langt flere produkter, end blot tøj og sko i årene fremover.

Danske Mundez.dk tilbyder, en design oplevelse ud over det sædvanlige. Her kan man designe sit eget pigetøj, i str. 122-164. Pigerne kan designe T-shirts, tunikaer, kjoler, nederdele, bukser og jumpsuits.

Lagt på rowells.dk den 13-03-2014 af CLUBmaster