Find vej: Forside » Artikler » 180 til temaaften om synskirurgi: Nordjyderne vil have nye øjenlinser

180 til temaaften om synskirurgi: Nordjyderne vil have nye øjenlinser

180 nordjyder var mødt op, da EuroEyes for nylig holdt informationsaften om øjenoperationer i Aalborg Kongres & Kultur Center. Aftenens hovedtema var eliminering af alderssyn – med indlæg af øjenkirurg Jannik Boberg-Ans. Der var stor interesse for EuroEyes’ netop afholdte informationsaften i Aalborg. Med 180 deltagere var der simpelthen ikke plads på EuroEyes’ klinik hos Aleris-Hamlet Hospitaler på Sofiendalsvej, og arrangementet måtte derfor flyttes til Aalborg Kongres & Kultur Center.

Aftenens vært var Jannik Boberg-Ans, der med mere end 15.000 operationer bag sig er en af landets allermest erfarne synskirurger. Samtidig er han anerkendt over hele Skandinavien for sin ekspertise – og cheflæge hos EuroEyes, som er blandt Europas største kæder af øjenklinikker. Arrangementet fokuserede på nye muligheder for at eliminere alderssyn, og det modne publikum vidnede om, at de fremmødte i høj grad var læsebrillebrugere. – Der er sket store teknologiske landvindinger i de seneste år. Man kan tale om en sand revolution for dem, der gerne vil af med læsebrillerne. Takket være de nyeste trifokale linser kan folk med alderssyn opnå et mere perfekt resultat end nogensinde før – og priserne skræmmer næppe, hvis man er vant til at købe briller med glidende overgang, fortæller Jannik Boberg-Ans.

Mange overvejer operation

I løbet af infoaftenen blev nordjyderne klogere på synskirurgi, og mange har taget imod tilbuddet om en uforpligtende forundersøgelse. Jannik Boberg-Ans vurderer, at det ikke mindst skyldes aftenens anden oplægsholder, politiker og erhvervskvinde Vibeke Haaning fra Hjørring, som for nylig er sluppet af med brillerne efter en operation hos EuroEyes.

– De fremmødte syntes, det var rigtig interessant at lytte til en lokal persons oplevelser med at gennemgå en øjenoperation og smide brillerne. Publikum havde rigtig mange spørgsmål, herunder om synets tilvænning til nye øjenlinser. Folk, der selv har gennemgået en linseudskiftning, er rigtig gode ambassadører, siger øjenkirurgen.

Blandt de mange fordele ved de nye øjenlinser pegede Vibeke Haaning eksempelvis på muligheden for at læse i mange timer uden at blive træt og dyrke mange timers sport uden problemer.

Lagt på rowells.dk den 09-05-2014 af CLUBmaster